Referenties

Dr. GME Janssen | sportarts en inspanningsfysioloog

Topsport en sport beoefening is simpel en eenvoudig, maar niet gemakkelijk. Naast discipline, vaardigheid en aanleg is trainen een essentieel onderdeel daar hoort dus ook rust bij.

Conditie (voorwaarde scheppend) of grondmotorische eigenschappen zijn naast techniek, tactiek en mentale instelling de basis elementen van prestaties. Helaas hebben we geen test om de mate van conditie of overtraindheid te meten of vast te leggen. Ook omdat we niet weten in welke percentages de afzonderlijke elementen van de grondmotorische eigenschappen bijdragen aan of moeten voldoen om tot optimale prestatie te komen. Voor ieder sport is dat weer anders bijvoorbeeld schaatsen versus atletiek. Om het prestatie niveau zo hoog mogelijk te krijgen is de kans groot op een verstoring van de balans in het sympatisch en parasympatisch systeem oftewel overtraindheid.

Hierbij gebruikt Robert van der Sluis een methode om die disbalans in ons Parasympatisch en Sympatisch systeem weer te herstellen met bepaalde technieken. Deze methode heeft in de afgelopen jaren al velen geholpen in de sportwereld als ook mensen die mede door werk of andere hoge stressoren zo'n overtraindheid doorgemaakt hebben.

Rik op het Veld

Ik ben 4 jaar geleden in contact gekomen met Robert. Via vrienden en familie hoorde ik dat Robert bijzondere vaardigheden had, als topsporter had last van mijn rug en vermoeidheid, door Robert zijn behandelingen ben ik hersteld van mijn vermoeidheid en heb ik geen last meer van mijn rug. Dankzij Robert's behandelingen ging ik beter functioneren en presteren in mijn sport en de laatste jaren heb ik in Nederland unieke prestaties geleverd door bijvoorbeeld als eerste en tot nog toe als enige Nederlander aan de Coolangatta Gold deel te nemen en medailles te winnen bij Europese en Wereld Kampioenschappen.

Bas Diederen

In 2011 had ik maar 1 doel: het WK Ironman Triathlon op Hawaii voor amateurs. Ik begon fanatiek te trainen in de winter van 2011. Zo fanatiek dat ik in april al in vorm was. Veel te vroeg eigenlijk maar het ging allemaal zo gemakkelijk. Ik deed er nog een schepje bovenop qua training en het gevolg was dat ik een maand later overtraind was. Het seizoen moest toen eigenlijk nog beginnen. Na een aantal weken in de overtrainingsfase had ik in de gaten dat ik er zelf niet uit zou komen. Ik ben eind Mei bij Robert terechtgekomen en uiteindelijk was ik nog op tijd fit voor de WK kwalificatie wedstrijd in Augustus. Tussen de Ironman, die als kwalificatiemoment telde en het uiteindelijke doel zat maar 7 weken. Weinig tijd om goed te herstellen. Helemaal omdat er door een druk familieleven met twee kleine kinderen er nog wel eens wat nachtrust bij inschoot. Met behulp van Robert verliep het herstel goed en stond ik alsnog topfit aan de start van het WK. Ik won uiteindelijk de wedstrijd en was amateur wereldkampioen Ironman.

"Deze methode heeft in de afgelopen jaren al velen geholpen in de sportwereld als ook mensen die mede door werk of andere hoge stressoren zo'n overtraindheid doorgemaakt hebben."