De behandeling

"Iedere persoon is uniek en zo ook iedere behandeling die Robert toepast."

Het accent in de behandeling ligt op het natuurlijk herstel van de arbeids rust verhouding; een verstoring van de arbeids rust verhouding is de oorzaak van vele fysieke en soms mentale klachten. Er wordt gewerkt vanuit de huid waardoor het vegetatieve systeem wordt beïnvloed. De rug staat centraal bij de behandelingen. Robert werkt uitsluitend met zijn handen waarbij hij op een hele rustige, zachte patientvriendelijke wijze het lichaam mobiliseert. Na 5 á 6 behandelingen is er al sprake van verbetering in fysieke fitheid en vermindering van klachten. De ervaring leert dat de mensen die zo behandeld worden er een sterk gevoel van welbehagen aan over houden.

Robert over zijn behandeling:

Een veel gehoord probleem in de wereld van (top) sport is dat men niet meer herstelt na een inspanning en dat het prestatieniveau fluctueert. De oorzaken zijn op geen enkele wijze uit technisch of tactisch oogpunt aan te tonen. Ook in medisch opzicht is niets aan te wijzen. Vaak wordt het probleem afgedaan met de opmerking: 'het probleem zit tussen de oren' hetgeen naar mijn mening een gedeeltelijke uitleg van de oorzaken kan zijn.

Vanuit mijn ruime ervaring in de behandeling van vele (top) sporters kan ik concluderen dat in geval van onverklaarbaar minder functioneren er altijd sprake is van een vegetatieve disbalans. Het effect van mijn werk resulteert in nagenoeg alle gevallen in hogere, constante prestaties op korte en lange termijn.

De fysieke aanpak volgens mijn eigen behandelmethode kan ook prima worden ingezet bij mensen met burn-out klachten en een vertraagd herstel na operatieve ingrepen (bijv. harttransplantatie). Verder is deze methode preventief goed toe te passen bij mensen met fysiek zware beroepen.