Robert van der Sluis

Robert is opgeleid als fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij werkt als zelfstandige en heeft inmiddels ruim 30 jaar praktijkervaring. Hij maakt al snel de keuze om in zijn behandeling gericht te werken aan de beinvloeding van het neuro-vegetatieve systeem. Dit systeem is mede verantwoordelijk voor ons algeheel welzijn. De klacht waarmee de patient komt is vaak acuut maar kent een voorstadium van vermoeidheid en/of overbelasting. Door deze verstoring in arbeids- rust verhouding herstelt het lichaam niet meer gemakkelijk vanuit zich zelf. De techniek die Robert gebruikt is een combinatie van de Methode Marsman en de bindweefselmassage van E. Dicke. Door deze technieken met elkaar te verbinden bereikt hij zijn doel: de vegetatieve disbalans herstellen waardoor de patiënt zich snel fitter gaat voelen en klachten afnemen. In zijn praktijk ontmoet Robert veelal clienten die zich opgebrand voelen, (top)sporters die overtraind zijn maar ook mensen die bewust voor zijn methode kiezen ter preventie van klachten. Verder heeft Robert uitgebreide ervaring met letsel na trauma en revalidatie trajecten naar knie- en heupprotese.

"Robert heeft door zijn jarenlange ervaring een eigen visie ontwikkeld waarbij herstel van arbeids- rust verhouding de basis vormt."

Wanneer er sprake blijkt van bijkomende mentale klachten is een optimaal en duurzaam herstel van de arbeids rust verhouding niet altijd haalbaar. Hierbij valt te denken aan chronische stress, burn-out of een traumatische ervaring. Dit is de reden dat Robert een samenwerkingsverband is aan gegaan met Beata Kurda. Zij is psycholoog, traumatoloog en heeft veel ervaring met EMDR. Beata heeft een topsport achtergrond hetgeen een meerwaarde heeft aangezien deze ervaring aan sluit bij een groot deel van de clienten groep van Robert.

Zij vinden elkaar in hun passie namelijk mensen beter maken en herkennen elkaars problematiek in de dagelijkse praktijk. Beide weten waar ze goed in zijn, waarbij grenzen worden opgezocht en de actualiteit niet uit het oog wordt verloren. Zij zijn er van overtuigd dat in de behandeling van diverse ziektenbeelden hun samenwerking leidt tot een effectief en oplossingsgericht eind resultaat.